12 juni, 2010

Gör din egen Marilyn Monroe klänning

Funderar på kanske att sy en egen klänning som är i stil med Marilyn Monroe, men jag ska bara hitta orken till det. Här är delarna! :)


Den sista biten - måste du klippa ut två av. För kupor, klippa ut dem till ungefär två gånger bredden av din underbust per bröst. Gör dem (vid den längsta punkten) mätning från nyckelbenet till underbust, över största område.
Nästa pjäser midjan paneler. Skär ut 2 bitar som är 1/2 sitt bredaste midje mätning sömsmån. Skär en av dem i halv som bilden visar. Verket längst till höger är halsen-bandet. För kjol (sista biten) gör det som ett vanligt cirkel kjol, men durken. 1 1/2 gånger midjan mätningen (för veck och fullhet)


Ta byst bitar och samla eller veck längs botten tills de är önskad bredd.

Ta midja paneler och klädsel inåt lite vid midjan, om det behövs. Sy två mindre bitar för den större en på vardera sidan som visas.

Vik hals-bandet i halv längdriktning. Halvera och sväng rätt håll (Insidan ut) ett slut.

Sy byst kupor till midjan (närmare varandra än de är i bilden, eftersom min färg färdigheter är just det stora - för övertäckning)
Sy "halsband" på ytterändarna av bysten kupor. Avsluta alla kanter vid behov.
Sy sidor kjol tillsammans (lämnar blixtlås ersättning på en söm) Lägg veck runt midjan för att få till ditt mått.

Nu, sy ner vecken på sidan och fin och platt. Sy kjolen på midjan bandet, radar upp blixtlåset läge i baksidan av kjolen till två ändar av toppen. Kjolen, avsluta alla oavslutade kanter och installera dragkedja. Voila! Satte den på, dragkedja upp henne, binda henne upp, och du har den här:


//Lisse

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar